Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2021

Судитимуть чоловіка, який «продав» зерна на 1 млн 300 тис. грн

За процесуального керівництва Жмеринської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно жителя Вінницького району, який обвинувачується у вчиненні  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

Слідством установлено, що 37-річний чоловік штучно створив видимість здійснення діяльності з купівлі-продажу зернових культур. Заради власної наживи та, реалізуючи свій злочинний задум, під приводом продажу зерна кукурудзи, шляхом обману заволодів коштами потерпілого у сумі 1 млн 300 тис. грн.

Обвинувачений перебуває під вартою. У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом, чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1604