Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2021

Довічне ув’язнення отримав вбивця-рецидивіст

Вінницькою окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про скоєння групою осіб розбійного нападу на молодого чоловіка, угону його автомобіля та умисного вбивства потерпілого.

Нагадаємо, у листопаді 2015 року правоохоронцями розшукувався водій таксі, який зник при невідомих обставинах. Під час здійснення досудового розслідування  в полі, на околиці обласного центру, виявлено труп молодого чоловіка з ознаками насильницької смерті. Завдяки вжитим правоохоронцями заходам причетних до його загибелі осіб затримано, ними виявилися 41-річний і 34-річний раніше судимі за тяжкі злочини чоловіки, які нещодавно звільнилися із місць несвободи, та 28-річний чоловік, який мешкав в одному будинку з потерпілим.

Слідством установлено, що ця «трійця», вивчивши майновий стан потерпілого, домовилася вчинити на нього розбійний напад. Одного вечора зловмисники увірвалися до помешкання 27-річного чоловіка, побили його та відібрали банківську картку. Поки двоє спільників їздили по місту та знімали готівку, третій, не попереджаючи співучасників, задушив потерпілого, після чого забрав знайдені в будинку гроші та ключі від автомобіля. У подальшому учасники злочинної групи розділили отримані кошти. Двоє злочинців, котрі довідалися про смерть жертви, почергово допомогли вбивці спочатку вивезти тіло, а потім закопати його. Ціну життя молодого чоловіка склали 10 тис. 700 грн та автомобіль «ЗАЗ-Сенс»…

За наполегливої позиції прокурора Вінницької окружної прокуратури суд визнав усіх трьох обвинувачених винуватими у скоєному. Наймолодшого з них, який раніше не мав проблем із законом, засуджено за ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 396 КК України за розбійний напад та приховування особливо тяжкого злочину до позбавлення волі на строк дев’ять років з конфіскацією майна. Ще одному підсудному (рецидивісту) за такі ж діяння призначено покарання у виді позбавлення волі на строк дванадцять років з конфіскацією майна. Третього ж з них, який має «багате» кримінальне минуле, за вчинення розбійного нападу, незаконного заволодіння транспортним засобом та умисного вбивства з метою приховати інший злочин засуджено за ч. 3 ст. 187, п. 9 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 289 КК України до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Крім того, судом повністю задоволено цивільний позов матері загиблого  про стягнення заподіяної їй матеріальної і моральної шкоди.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1498