Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2021

Судитимуть водія, який скоїв смертельну ДТП

Ювенальним прокурором Вінницької обласної прокуратури затверджено та передано до суду обвинувальний акт стосовно 20-річного жителя Оратівської територіальної громади, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння).

Слідством установлено, що у березні 2021 року водій, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керував автомобілем з перевищенням допустимої швидкості в селі Росоша Липовецької територіальної громади Вінницької області.

Водій, в момент появи в полі зору 7-річного велосипедиста з 6-річним пасажиром на задньому багажнику велосипеда, які рухалися по його смузі у зустрічному напрямку, не проявив особливої уваги та не зменшив швидкість аж до зупинки транспортного засобу, внаслідок чого здійснив наїзд на дітей.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок порушення водієм вимог Правил дорожнього руху України, діти від отриманих травм загинули на місці події.

Обвинувачений перебуває під вартою. У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом, чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від семи до десяти років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1680