Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2021

Повідомлено про підозру групі осіб, яка за схемою «закупівлі зерна» обдурила підприємців на 1 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом особам, які шляхом обману трьох потерпілих, під приводом реалізації сільгосппродукції заволоділи їхніми коштами на суму понад мільйон гривень (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства група осіб вводила в оману працівників підприємств, які займаються реалізацією зернових культур, про намір придбати їх продукцію. Також під час реалізації зерна підозрювані повідомляли неправдиву інформацію іншим підприємцям про належність їм зазначеного товару. Далі, до відвантаження зерна вони отримували кошти від покупців і зникали з місця події.

Заволодівши коштами трьох потерпілих на суму майже 1,2 млн грн, «ділки» вимушено припинили свою злочинну діяльність, оскільки були викриті працівниками Національної поліції України.

За місцем проживання зазначених осіб проведені обшуки, їм оголошено про підозру у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах. Трьох підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України.

До суду подані клопотання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

       

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1782