Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2021

Шість років за хабарництво. Засуджено колишніх співробітників кіберполіції

Вінницькою обласною прокуратурою в суді доведено винуватість 31-річного співробітника кіберполіції та його колеги, 27-річного поліцейського, за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди за невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

У судовому засіданні прокурором доведено, що у 2017 році інспектор відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Подільського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно зі старшим інспектором цього ж відділу вимагали та отримали неправомірну вигоду від жительки м. Вінниці. Правоохоронці вимагали хабара в сумі 50 тис. грн за непритягнення жінки до кримінальної відповідальності за шахрайство.

Розуміючи протиправність дій працівників поліції, потерпіла звернулася із заявою про вчинення щодо неї кримінального правопорушення до Вінницького управління ДВБ Національної поліції України. Вимагачі були затримані правоохоронцями під час передачі їм обіцяної суми грошей.

За результатами розгляду обвинувального акту та наданих прокурором аргументованих доказів Вінницьким міським судом ухвалено обвинувальний вирок, яким обвинувачених визнано винуватими та засуджено до 6 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки, з конфіскацією майна.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2020