Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2021

Жителю Гайсинського району повідомлено про підозру в розбійному нападі на знайомого

За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури повідомлено про підозру 28-річному жителю Гайсинського району, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 187 КК України (розбій).

Слідством установлено, що підозрюваний разом зі своїм знайомим розпивали алкогольні напої в кафе одного із сіл Бершадської громади. Підозрюваний дізнався, що товариш має при собі значну суму грошей, отриманих від здачі в оренду  земельної ділянки.

Коли потерпілий з грошима направився з кафе додому, підозрюваний непомітно пішов слідом за ним. Через якийсь час чоловік, пересвідчившись, що поруч немає свідків, напав на знайомого. Нападник наніс потерпілому удар кулаком в голову, від якого останній упав на землю і знепритомнів.

Далі підозрюваний забрав мобільний телефон потерпілого та витяг з кишені 4200 грн. Після вчинення злочину він утік з місця події та поїхав до  м. Вінниці, де був затриманий працівниками поліції.

На сьогодні до суду надіслано клопотання про застосування щодо підозрюваного, який раніше був засуджений, запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1693