Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2021

За привласнення зарплати засуджених працівник колонії відповідатиме в суді (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно співробітника державної установи «Літинська виправна колонія № 123», який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання передачі чужого майна, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища).

Слідством установлено, що обвинувачений незаконно вимагав та отримував від засуджених частину їхньої заробітної плати. Для реалізації свого задуму працівник виправної колонії забезпечив переведення засуджених на роботу на одну з птахофабрик Вінниччини. Після цього він щомісяця упродовж 2020 року, погрожуючи засудженим обмеженням прав, свобод та законних інтересів, вимагав та отримував від них частину місячної заробітної плати, яку ті отримували в мінімальному розмірі.

У разі доведення винуватості співробітника колонії в судовому порядку, йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м.Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань за оперативного супроводження УСБУ у Вінницькій області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

                 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2145