Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2021

Повідомлено про підозру учасникам організованої злочинної групи

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області повідомлено про підозру учасникам організованої групи, які шляхом обману потерпілих, під приводом ліквідації наслідків несанкціонованих операцій з грошовими коштами на їхніх карткових рахунках, заволоділи коштами потерпілих на суму понад 254 тис. грн (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, учасники стійкого злочинного об'єднання, представляючись працівниками банківських установ, телефонували потерпілим та повідомляли їм неправдиву інформацію про несанкціоновані операції з грошовими коштами на їхніх карткових рахунках. Потім, залежно від конкретної ситуації, вказували людям алгоритм дій. Це, як правило, зняття готівки з карткового рахунку та подальше поповнення за допомогою платіжних терміналів карткових рахунків осіб, залучених у якості пособників.  Таким чином правопорушники заволоділи коштами потерпілих у сумі понад 254 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам організованої групи загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1259