Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2021

Прокуратура повернула 67 га самовільно зайнятих земель вартістю 14 млн грн на території Глуховецької територіальної громади

Господарським судом Вінницької області задоволено позов прокуратури до фермерського господарства з Хмільницького району про повернення самовільно зайнятих земельних ділянок у власність держави.

Установлено, що на території Глуховецької територіальної громади земельні ділянки загальною площею 66,8 га вартістю 14 млн гривень використовувалися фермером для вирощування сільськогосподарських культур.

Водночас органами виконавчої влади чи місцевого самоврядування рішення про передачу земельних ділянок у власність або надання у користування (оренду) фермеру не приймались та правочини не вчинялись.

У зв'язку з тим, що державні органи самостійно не звертались до суду з метою примусового звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок відповідний позов пред'явлено прокуратурою.

Відтак суд за позовом прокуратури зобов’язав фермера звільнити самовільно зайняті земельні ділянки державної власності та сплатити 115 тис. грн шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земель.

За сприяння Хмільницької окружної прокуратури сьогодні рішення суду виконано.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1354