Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2021

На Вінниччині за замах на вбивство та грабіж засуджено 26-річного жителя Кіровоградщини

Прокурором Гайсинської окружної прокуратури в суді доведено винуватість 26-річного жителя Кіровоградської області за ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 115 КК України (замах на вбивство) та ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж).

У судовому засіданні прокурором доведено, що в листопаді 2018 року в м. Бершаді в нічний час обвинувачений зі своїм ровесником вживали алкогольні напої в одному із закладів міста. Між сп’янілими чоловіками виник конфлікт, і вони вийшли на вулицю з’ясовувати стосунки.

Обвинувачений, маючи особисту неприязнь до потерпілого та мету позбавити життя, повалив останнього на землю. Далі зловмисник дістав з кишені ножа та кілька разів ударив ним потерпілого в голову та шию. Внаслідок тілесних ушкоджень поранений чоловік знепритомнів.

Утім нападник на цьому не зупинився, а обшукав кишені безпомічної людини, забравши гроші та мобільний телефон. Після цього зловмисник утік з місця злочину.

Потерпілий, маючи колото-різані ушкодження обличчя й шиї, які ускладнилися кровотечею і загрозою механічної асфіксії від закриття дихальних шляхів, через деякий час опритомнів та зумів дійти до таксі. На автомобілі він дістався до лікарні, де отримав медичну допомогу. Лікарі фактично врятували чоловікові життя.

За результатами розгляду обвинувального акта та наданих прокурором аргументованих доказів Немирівським районним судом ухвалено обвинувальний вирок, яким обвинуваченого визнано винуватим та засуджено до 8 років позбавлення волі.

Крім того, із засудженого на користь потерпілого стягнуто майнову та моральну шкоду на суму понад 200 тис. грн.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1349