Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2021

Прокуратурою попереджено незаконну передачу в приватну власність 2 га земель ландшафтного парку «Немирівське Побужжя» вартістю 1,4 млн грн

Сьомим апеляційним адміністративним судом задоволено апеляційну скаргу Вінницької обласної прокуратури на рішення Вінницького окружного адміністративного суду про визнання протиправним та скасування наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про відмову у наданні фізичній особі дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на території природо-заповідного фонду Райгородської територіальної громади Вінницької області.

Установлено, що у 2020 році Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області відмовило громадянину у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність площею 2 га оціночною вартістю 1,4 млн грн для ведення особистого селянського господарства. Причиною відмови стало те, що ділянка розташована на території регіонального ландшафтного парку «Немирівське Побужжя», відтак, відповідно до закону, не могла бути передана у приватну власність.

Незважаючи на це, Вінницький окружний адміністративний суд за позовом фізичної особи своїм рішенням зобов’язав ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області надати позивачеві відповідний дозвіл.

Незаконне судове рішення було виявлено прокуратурою в порядку моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень та оскаржено в апеляційному порядку.

Сьомий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора та скасував рішення суду першої інстанції, яке могло призвести до незаконного вибуття земель природо-заповідного фонду.

Відтак прокуратурою попереджено незаконне надання у приватну власність 2 га земель природо-заповідного фонду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1657