Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2021

Вирок у резонансній справі: за вбивство власних дітей, матері та дружини 32-річного вінничанина засуджено до довічного позбавлення волі (ФОТО)

Прокурором відділу Вінницької обласної прокуратури в суді доведено винуватість 32-річного жителя м. Вінниці за п. п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб, в тому числі малолітньої дитини або жінки).

У судовому засіданні прокурор аргументовано довів, що у грудні 2018 року обвинувачений свавільно вчинив умисне вбивство чотирьох людей. Чоловік позбавив життя своїх близьких родичів: 65-річної матері, 31-річної колишньої дружини, 7-річного сина та 3-річної доньки.

Потерпілі мешкали разом у м. Вінниці в квартирі обвинуваченого, а він – окремо. Втім чоловік приходив до колишньої сім’ї, і під час зустрічей між дорослими виникали часті конфлікти.

Напередодні Новоріччя, вранці 31 грудня, він вчергове прийшов до родичів і між ними зчинилася сварка. У розпал конфлікту обвинувачений кинувся на колишню дружину і почав її душити. Далі він схопив слюсарський молоток, яким лагодив стільця, і ним наніс жінці множинні удари. По тому ті самі дії чоловік учинив щодо власної малолітньої доньки, матері та сина.

Потім, аби приховати сліди злочину та відвести від себе підозри, зловмисник намагався зімітувати розбійний напад. Він розкидав предмети, речі й документи потерпілих по квартирі. Далі змив із себе сліди крові та, не замикаючи вхідні двері, покинув помешкання.

На таксі чоловік поїхав до іншої частини міста, де позбувся знаряддя злочину – молотка, якого викинув у смітник. Через кілька годин він повернувся до квартири, де сталася трагедія. Побачивши, що ніхто не виявив злочин, самостійно почав викликати швидку медичну допомогу, імітуючи розпач та нерозуміння ситуації.

Лікарі «швидкої» на місці констатували смерть двох жінок і хлопчика, а трирічна дівчинка була ще живою. Дитина померла через кілька годин у лікарні.

Спираючись на об’єктивні докази, слідство встановило причетність до жорстокого злочину обвинуваченого. Йому було оголошено про підозру в умисному вбивстві та на час досудового розслідування обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права застави.

Вінницький міський суд сьогодні, 27 квітня, за результатами розгляду обвинувального акта та наданих прокурором доказів ухвалив обвинувальний вирок, яким обвинуваченого визнано винним та засуджено до довічного позбавлення волі.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1849