Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2021

Судом задоволені апеляційні скарги прокуратури на рішення щодо незаконного розпаювання земель

Вінницьким апеляційним судом задоволені апеляційні скарги органів прокуратури на рішення судів першої інстанції про визнання прав на земельні ділянки за фізичними особами.

Так, Вінницьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу Немирівської місцевої прокуратури про визнання права на земельну частку (пай) на території Брацлавської територіальної громади.

Під час моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень прокуратурою виявлено рішення Немирівського районного суду, яким за фізичною особою незаконно визнано право на земельну частку (пай) площею 2,6 га оціночною вартістю 330 тис. гривень.

Установлено, що правові підстави для визнання за громадянином права на земельну частку (пай) відсутні, оскільки його не було включено до списків членів колишнього колективного сільськогосподарського підприємства, відтак він не отримував державного акта на право колективної власності та сертифіката про право на земельну частку (пай).

Узявши до уваги доводи прокурора, Вінницький апеляційний суд  скасував рішення суду першої інстанції про визнання за фізичною особою права на землю, відтак попереджено відчуження ділянки Брацлавської територіальної громади.

Також Вінницький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Вінницької обласної прокуратури на рішення Томашпільського районного суду, який, вийшовши за межі своїх повноважень, зобов’язав сільську раду надати фізичній особі земельну  ділянку площею 2 га оціночною вартістю 250 тис. гривень.

Органи прокуратури Вінниччини активізують свою представницьку діяльність щодо моніторингу та виявлення незаконних рішень судів, які зачіпають інтереси держави та територіальних громад області.



Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1624