Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2021

Підрядника, який ремонтував сільську дорогу, підозрюють у заволодінні 230 тис. грн бюджетних коштів

За процесуального керівництва Немирівської окружної прокуратури повідомлено про підозру керівнику підрядної організації у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах), ч. 1 ст. 209 (вчинення фінансової операції з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, тобто видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) КК України.

За даними слідства, у 2018 році між однією із сільських рад колишнього Липовецького району та юридичною особою, яка спеціалізується на будівництві доріг, був укладений договір підряду про капітальний ремонт дорожнього покриття однієї з вулиць села.

По завершенні ремонту встановлено, що обсяги фактично виконаних робіт не відповідають відомостям, викладеним в актах приймання виконаних підрядних робіт, що підтверджено висновком будівельно-технічної експертизи.

Такі дії підрядника спричинили збитки бюджету територіальної громади у сумі понад 230 тис. грн. Надалі безпідставно отримані кошти ним були легалізовані шляхом вчинення незаконних фінансових операцій.

На сьогодні ухвалою слідчого судді до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

У кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи для встановлення всіх обставин події та інших учасників вчинених кримінальних правопорушень.

Довідково: санкція найбільш тяжкого кримінального правопорушення, ч. 4 ст. 191 КК України, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1631