Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2021

Прокуратура не допустила незаконного притягнення вагітної жінки до адміністративної відповідальності

За результатами проведеної Вінницькою окружною прокуратурою перевірки в порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» встановлено, що Вінницькими міським судом до адміністративної відповідальності у виді 120 годин суспільно корисних робіт притягнуто 27-річну вінничанку.

Водночас під час постановлення правопорушниці на облік у Вінницький міський відділ філії державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області виявлено, що жінка на час складання адміністративного протоколу та розгляду справи у суді була вагітною. Ця обставина, відповідно до ч. 3 ст. 311 Кодексу України про адміністративні правопорушення, унеможливлює призначення їй суспільно корисних робіт.

У зв’язку з цим керівником Вінницької окружної прокуратури оскаржено постанову Вінницького міського суду в апеляційному порядку.
Постановою Вінницького апеляційного суду апеляційну скаргу прокурора задоволено, постанову суду першої інстанції скасовано, а провадження у справі про адміністративне правопорушення закрито у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1612