Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2021

Двом чоловікам, які пропонували хабаря поліцейським, суд призначив по 17 тис. грн штрафу

Прокурорами Тульчинської окружної прокуратури в суді доведено винуватість двох жителів Тульчинського району за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду).

Установлено, що в лютому 2021 року поліцейські сектору реагування патрульної поліції, будучи при виконанні службових обов’язків, на автомобільній дорозі неподалік смт Крижополя зупинили автомобіль, водій якого мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Після пропозиції поліцейських пройти тест на стан сп’яніння, водій почав наполегливо пропонувати правоохоронцям 5 тис. гривень за нескладання стосовно нього протоколу про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Патрульні неодноразово попереджали порушника про кримінальну відповідальність за пропозицію та надання службовим особам неправомірної вигоди, однак чоловік продовжував пропонувати гроші.

Одночасно пасажир автомобіля також намагався залагодити питання про непритягнення водія до адміністративної відповідальності, пропонуючи поліцейським грошові кошти в сумі 10 тис. гривень.

Факт пропозиції неправомірної вигоди службовим особам органів Національної поліції був задокументований та згодом до суду були передані обвинувальні акти щодо зазначених осіб.

За результатами розгляду обвинувальних актів Крижопільським районним судом ухвалено рішення, якими кожному з порушників призначено покарання у виді штрафу в сумі 17 тисяч гривень.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1501