Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2021

На території Вінницької області припинено злочинну діяльність з розкрадання лісу (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури спільно зі слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області та управлінням стратегічних розслідувань у Вінницькій області ДСР НП України виявлено та припинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

За даними слідства, група осіб вчинила розтрату лісопродукції одного з лісових господарств Вінницької області шляхом здійснення завищеної кількості порубки дерев цінних порід та подальшої їх реалізації через фізичних осіб-підприємців та інших суб’єктів господарювання.

У кримінальному провадженні проведено 14 обшуків підприємств та суб’єктів господарювання, домоволодінь, земельних ділянок. Слідчими виявлено 285 колод кругляка дуба та 26 колод кругляка сосни. Також вилучено грошові кошти в сумі понад 65 тисяч доларів США, понад 122 тис. гривень та іншу валюту. Крім того – ноутбуки, мобільні телефони, товаро-транспортні накладні з обліком деревини на її перевезення, «чорнові» записи обліку лісопродукції та її списання, печатки суб’єктів господарювання, носії інформації з персональних комп’ютерів, рахунки-фактури, договори купівлі-продажу деревини, банківські картки, три вантажні та три легкові автомобілі.

Наразі організовано проведення необхідних першочергових слідчих та процесуальних дій. Вживаються заходи для встановлення всіх обставин кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України.

За кримінальне правопорушення передбачено покарання у виді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Нагадаємо, відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1215