Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2021

Прокуратура повертає з незаконного володіння гідротехнічну споруду вартістю 1,4 млн грн

Немирівським районним судом задоволено позовну заяву органів прокуратури в інтересах держави про повернення гідротехнічної споруди вартістю 1,4 млн грн на території Немирівської територіальної громади.

Установлено, що у 2017 році гідроспоруда, яка обслуговує понад 9 га водойми, була передана фізичній особі на основі незаконного судового рішення. Ним було визнано право власності на згаданий об’єкт нерухомості за фізичною особою, що є порушенням вимог законодавства.

Незаконне судове рішення було виявлено в порядку моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень та оскаржено в апеляційному порядку. Вінницький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора та скасував рішення суду першої інстанції.

У той самий час власник споруди здійснює продаж об’єкта іншій особі, що у свою чергу унеможливило виконання рішення суду апеляційної інстанції.

У зв'язку з цим прокуратурою було подано позовну заяву про визнання договору купівлі-продажу гідроспоруди недійсним, яка за результатами судового розгляду була задоволена.

Наразі прокуратура вживає заходів щодо реального виконання судового рішення та повернення гідротехнічної споруди у комунальну власність.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1344