Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

Прокуратура повертає громаді 57 га землі вартістю 7 млн грн, яка використувалася не за призначенням

Могилів-Подільською окружною прокуратурою за результатами вивчення стану законності під час розпорядження земельними ділянками комунальної власності на території Чернівецької територіальної громади виявлено порушення вимог Земельного кодексу України.

Встановлено, що місцева жителька отримала у користування земельну ділянку площею 57 га вартістю 7 млн грн з цільовим призначенням для сінокосіння та випасання худоби. Втім, насправді, орендарка всупереч цільовому призначенню земельної ділянки розорала її та засіяла соняшником.

Унаслідок фактичного використання орендованої землі в якості ріллі місцевий бюджет недоотримав значну суму орендної плати, оскільки  відповідно до Закону України «Про оцінку земель» розмір орендної плати залежить від величини нормативної грошової оцінки земель, яка для ріллі в декілька разів вища ніж для пасовищ та сіножатей.

Наразі Могилів-Подільською окружною прокуратурою до Чернівецького районного суду Вінницької області скеровано позовну заяву про розірвання договору оренди землі і повернення земельної ділянки у власність громади.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури
кількість переглядів: 1388