Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2021

Водій, який спричинив автопригоду з трьома потерпілими, постане перед судом

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно 26-річного жителя м. Вінниці, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Слідством установлено, що восени 2020 року водій легкового автомобіля грубо порушив Правила дорожнього руху, перетнувши суцільну смугу руху та розпочавши обгін попутних транспортних засобів. Як наслідок, він допустив зіткнення з мікроавтобусом, що рухався по зустрічній смузі руху.

У результаті зіткнення автомобілів троє людей отримали тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, серед них і 8-річна падчерка обвинуваченого, яка перебувала з ним в легковику.

У разі доведення винуватості чоловіка в судовому порядку, йому загрожує покарання у виді штрафу в розмірі від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51000 до 85000 гривень), або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт до 6 місяців, або до 3 років обмеження волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк до 3 років.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1270