Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2021

Прокуратурою виявлено факт привласнення 150 тис. грн, виділених із бюджету на пам’ятник захисникам України

Немирівською окружною прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).

Установлено, що в 2019 році між однією з міських рад Вінниччини та фізичною особою-підприємцем укладено договір будівельного підряду на виконання робіт з будівництва пам’ятного знака захисникам України вартістю 1 млн 225 тис. грн.

На цей час за вищезазначеним договором будівельного підряду роботи виконані у повному обсязі та замовником, на підставі наданих фізичною особою-підприємцем актів виконаних робіт, перераховано виконавцю всю суму коштів.

Прокурорами з’ясовано, що вартість виконаних робіт завищена на суму 150 тис. грн.

За процесуального керівництва Немирівської окружної прокуратури триває досудове розслідування, вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин вчиненого правопорушення.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2369