Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2021

Двох мешканців Крижополя судитимуть за пропозицію неправомірної вигоди працівникам поліції

Тульчинською окружною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно чоловіків, які пропонували надати службовим особам органів Національної поліції неправомірну вигоду за непритягнення одного з них до адміністративної відповідальності (ч. 1 ст. 369 КК України).

Нагадаємо, у лютому поточного року поліцейські сектору реагування патрульної поліції № 2 відділення поліції № 1 Тульчинського районного відділу поліції, будучи при виконанні службових обов’язків, на автомобільній дорозі сполученням «Крижопіль-Ямпіль» неподалік смт Крижопіль зупинили автомобіль під керуванням місцевого жителя, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Після пропозиції поліцейських пройти тест на стан сп’яніння чоловік почав наполегливо пропонувати їм грошові кошти в сумі 5 000 гривень за не складання стосовно нього протоколу про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП та, незважаючи на неодноразові попередження про кримінальну відповідальність за пропозицію та надання службовим особам неправомірної вигоди, продовжував пропонувати грошові кошти.

У той же час, пасажир автомобіля також намагався залагодити питання про непритягнення водія до адміністративної відповідальності, запропонувавши поліцейським грошові кошти в сумі 10 000 гривень.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 – 68 000 грн) або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.


Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1456