Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2021

За легалізацію більше ніж пів мільйона гривень злочинним шляхом судитимуть підприємця

Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно підприємця, який легалізував понад 560 тисяч гривень державних коштів, отриманих незаконним шляхом. 

За даними слідства, один з підприємців Вінницької області у 2018 році уклав договори з державним підприємством лісового та мисливського господарства одного з районів області на виконання лісозаготівельних послуг. Від державного підприємства кошти підприємець отримав, а послуги не надав. Діючи у змові з представниками цього державного підприємства, правопорушник завдав збитків державі на суму понад 560 тисяч гривень.

У подальшому, зловмисник, вчинив дії направлені на легалізацію зазначених державних коштів, отриманих незаконним шляхом.

За результатами розслідування щодо вищезазначеного підприємця, який вже є підсудним за ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинена організованою групою осіб за попередньою змовою), прокурорами Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом). 

За таке правопорушення передбачено покарання до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років з конфіскацією майна. 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1478