Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2021

За незаконну порубку 268 дерев на суму 1,3 млн грн чоловік відповідатиме в суді

Могилів-Подільською окружною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Мурованокуриловецької територіальної громади про обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч. 3, 4 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев на території природно-заповідного фонду, що спричинила тяжкі наслідки).

За даними слідства, 42-річний чоловік упродовж липня – серпня 2020 року систематично здійснював незаконні порубки дерев на території природно-заповідного фонду в заказнику місцевого значення «Дністер» з метою їх подальшого збуту.

Під час досудового розслідування задокументовано незаконну порубку 268 дерев різних порід, чим завдано збитки державі на суму більше 1,3 млн грн.

Разом з обвинувальним актом до суду передано позов про стягнення з обвинуваченого завданих державі збитків.

Згідно з ч. ч. 3, 4 ст. 246 КК України за інкримінований злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1437