Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2021

Посадовця одного з лісгоспів Вінниччини підозрюють у незаконній вирубці 45 дубів та заподіянні збитків на 1,7 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому, повідомлено про підозру майстру лісу одного з державних лісогосподарських підприємств Вінниччини. Посадовця підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, будучи матеріально відповідальною особою за ввірені йому лісові ресурси, протягом 2019-2020 років допустив незаконну вирубку 45 дубів. Відповідно до висновку судової товарознавчої експертизи, лісовому господарству спричинено збитки на суму 1,7 млн грн.

Наразі за оперативним супроводом Управління Служби безпеки України у Вінницькій області триває досудове розслідування, вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин вчиненого правопорушення.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1508