Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2021

За участі прокуратури Вінниччини викрито злочинну організацію з 11 осіб, яка розповсюджувала наркотичні засоби (ФОТО)

Вінницькою обласною прокуратурою забезпечується нагляд у формі процесуального керівництва у кримінальному провадженні, досудове розслідування в якому проводиться слідчим підрозділом Управління СБУ у Вінницькій області, за фактами створення, керівництва злочинною організацією, а також участі в ній, незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та збут особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах, у складі злочинної організації та контрабанди наркотичних засобів та психотропних речовин, за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України.

У ході розслідування задокументовано діяльність сталої злочинної організації, яка, використовуючи соціальну мережу «Telegram», здійснювала розповсюдження наркотичних засобів та психотропних речовин наркозалежним мешканцям України, які могли з дотриманням умов конспірації, без особистого контакту з продавцем, замовити, оплатити та придбати наркотичні засоби й психотропні речовини шляхом одержання їх у виді так званих «закладок» або поштових посилок.

Упродовж 09-10 грудня 2020 року проведено перші обшуки за 5 адресами проживання фігурантів кримінального провадження (3 – в м. Одесі, по 1 – у м. Києві та у м. Борисполі), де виявлено значні обсяги розфасованих наркотичних засобів та психотропних речовин, серед яких кокаїн, героїн, MDMA (екстезі), PVP-альфа (солі), амфетамін, канабіс, а також ваги та засоби фасування.

17 березня проведено ще 2 обшуки у м. Вінниці та у м. Борисполі Київської області. У результаті п’ятьом особами повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 255, 307 КК України, і надалі затримано. 

За участі прокурора у м. Києві затримано особу, яка створила злочинну організацію та керувала нею з метою протиправного особистого збагачення шляхом вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів  або прекурсорів.

Наразі досудове розслідування триває, загалом про підозри повідомлено 11 особам, вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин вчинених правопорушень та притягнення осіб, з вини яких вони вчинені, до визначеної КК України відповідальності.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  

  


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1381