Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2021

Державі повернуто 28 га самовільно зайнятої землі вартістю 3,4 млн гривень на території Тростянецької територіальної громади

Господарським судом Вінницької області задоволено позов прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки у власність держави.

Установлено, що на території Тростянецької територіальної громади земельна ділянка сільськогосподарського призначення площею 28 га вартістю 3,4 млн гривень використовувалася підприємством для вирощування сільськогосподарських культур. Водночас підприємець не мав відповідного рішення органу виконавчої влади чи місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у власність або надання у користування (оренду) та здійснював діяльність за відсутності вчиненого правочину щодо такої ділянки.

Відтак суд своїм рішенням зобов’язав приватне сільськогосподарське підприємство звільнити та повернути самовільно зайняту земельну ділянку у власність держави.

Прокуратура контролюватиме реальне виконання рішення суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1447