Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2021

За умисне вбивство з особливою жорстокістю засуджено двох жителів Вінниччини


Вінницький міський суд підтримав позицію ювенального прокурора відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Вінницької обласної прокуратури й визнав винуватим та ухвалив вирок двом жителям Вінниччини за умисне вбивство з особливою жорстокістю та за попередньою змовою групи осіб ( п. 4, п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Покарання у виді довічного позбавлення волі призначено 24-річному жителю смт Піщанки та 15 років позбавлення волі ‒ 19-річному жителю с. Миколаївки Піщанського району, який на момент скоєння злочину був неповнолітнім.

Установлено, що обвинувачені у червні 2018 року за місцем проживання одного зі зловмисників розпивали алкогольні напої разом із потерпілим. Між чоловіками виник конфлікт, у розпал якого двоє із чоловіків нанесли множинні удари третьому. Надалі спільники роздягнули чоловіка, перенесли в іншу кімнату та продовжили наносити удари ногами по голові й тулубу.

Потім вони силоміць залили потерпілому в рот пляшку одеколону та пляшку столового оцту. Також тривалий час чоловіки кидали в потерпілого медичний шприц, який голкою застрягав у його грудях і животі.

На цьому катування не припинилися. З особливою жорстокістю обвинувачені, за допомогою підручних засобів, знущалися над потерпілим, доки той не знепритомнів.

Після цього, реалізуючи умисел, спрямований на умисне вбивство, зловмисники ножем розрізали живіт і груди потерпілому, вирізали серце та печінку, внаслідок чого чоловік помер.

За вироком суду за умисне вбивство з особливою жорстокістю та за попередньою змовою групою осіб 24-річний чоловік відбуватиме довічне покарання у місцях позбавлення волі, його 19-річний товариш опиниться за ґратами на 15 років. Запобіжний захід у виді тримання під вартою до набрання вироком законної сили залишено без змін.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2288