Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2021

За принципової позиції прокуратури в судовому порядку фермерське господарство зобов'язано повернути 250 тис. грн державної допомоги

Північно-західним апеляційним господарським судом залишено без змін рішення Господарського суду Вінницької області про задоволення позову Державної фінансової інспекції у Вінницькій області (нині Управлiння Пiвнiчного офiсу Держаудитслyжби у Вiнницькiй областi) щодо стягнення з фермерського господарства 250 тис. грн наданої фінансової підтримки на безповоротній основі, доводи апеляційної скарги відповідача судом не прийнято до уваги.

Захист інтересів держави у даній справі здійснювала Вінницька місцева прокуратура, вступивши у справу в суді першої інстанції за своєю ініціативою, оскільки було установлено, що керівник одного з фермерських господарств Вінниччини в рамках урядової програми отримав від Українського державного фонду підтримки фермерських господарств 250 тис. грн на розвиток бізнесу, зловживаючи службовим становищем та здійснивши службове підроблення документів, за фактом чого було розпочато кримінальне провадження.

Прокуратура у суді довела, що безпідставне отримання коштів фермерським господарством на безповоротній основі за відсутності встановлених підстав порушує права та інтереси держави в бюджетній сфері, оскільки негативно впливає на фінансування заходів, пов’язаних з реалізацією державної підтримки інших фермерських господарств, які потребують такої допомоги.

Відтак Північно-західний апеляційний господарський суд підтримав доводи Державної фінансової інспекції у Вінницькій області та прокурора, зобов’язавши підприємця повернути кошти державі.



Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1256