Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2021

Мати, яка вбила малолітнього сина, примусово лікуватиметься у психіатричній лікарні із суворим режимом нагляду

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Вінницької обласної прокуратури Теплицьким районним судом ухвалено рішення про застосування примусових заходів медичного характеру до мешканки с. Соболівка Теплицького району, яка обвинувачується в умисному вбивстві дитини (п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України).

Установлено, що жінка, перебуваючи за місцем свого проживання, нанесла малолітньому сину тілесні ушкодження по голові, від чого дитина померла.

Під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачена страждає на хронічне психічне захворювання та перебуває в стані неосудності. Такий висновок надано експертом за результатами проведення стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

З огляду на це, ювенальним прокурором у кримінальному провадженні до суду надіслано клопотання про застосування до особи примусових заходів медичного характеру.

Теплицьким районним судом Вінницької області клопотання слідчого, погоджене прокурором, задоволено  та до обвинуваченої особи застосовано примусові заходи медичного характеру у виді примусового лікування в психіатричній лікарні із суворим режимом нагляду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1453