Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2021

За розповсюдження наркотиків хлопця засудили до 2 років позбавлення волі

За апеляційною скаргою прокурора Вінницької місцевої прокуратури та участі ювенального прокурора обласної прокуратури Вінницьким апеляційним судом переглянуто вирок Вінницького міського суду, яким визнано винним і засуджено 18-річного мешканця Вінниці за незаконне придбання і зберігання особливо небезпечних наркотичних засобів з метою збуту (ч. 2 ст. 307 КК України).

Встановлено, що неповнолітній незаконно придбав наркотичний засіб канабіс з метою збуту, який незаконно зберігав при собі, маючи намір надалі збувати його через мобільний додаток «Телеграм», розмістив наркотики у виді так званих «закладок» у 10 місцях на території обласного центру.

Вінницьким міським судом хлопця було визнано винним у вчиненні злочинів та призначено покарання у виді п’яти років позбавлення волі без конфіскації майна. Водночас на підставі ст.ст. 75, 104 КК України обвинуваченого було звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком два роки.

Не погодившись із висновком суду першої інстанції, Вінницька місцева прокуратура подала апеляційну скаргу з вимогою скасувати вирок та призначити реальну міру покарання без звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Доводи публічного обвинувача та апелянта у справі – ювенального прокурора обласної прокуратури Вінницьким апеляційним судом визнані  обгрунтованими: вирок першої інстанції скасовано та ухвалено новий вирок, яким призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1220