Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2021

Забезпечення правопорядку в регіоні ‒ спільне завдання правоохоронних органів Вінниччини (фото)

У вівторок, 23 лютого, під головуванням керівника Вінницької обласної прокуратури Олександра Бутовича відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів Вінницької області.

У роботі взяли участь перший заступник керівника обласної прокуратури, заступники, керівники окремих структурних підрозділів обласної прокуратури та місцевих прокуратур, начальник ГУНП у Вінницькій області, начальник УСБ України у Вінницькій області, начальник ГУ ДФС у Вінницькій області, заступник директора ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, начальник Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України, заступник начальника Південного регіонального управління ДПС України, т. в. о. начальника управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області ДСР НП України.

Учасники наради обговорили ефективність взаємодії правоохоронних органів області у сфері протидії злочинності, у тому числі її організованим проявам.

Як наголосив керівник обласної прокуратури Олександр Бутович, вжиті у 2020 році у взаємодії з державними органами та органами місцевого самоврядування узгоджені заходи, спрямовані на посилення протидії злочинності, сприяли підтриманню загалом стабільної криміногенної ситуації в регіоні. Зокрема, на території області обліковано на 15% менше кримінальних правопорушень ніж у 2019 році. Рівень злочинності на 10 тис. населення становить 65,3 кримінальних правопорушення та є нижчим загальнодержавного (86,4). На 28% менше ніж у позаминулому році вчинено особливо тяжких злочинів, на 9% менше тяжких.

Очільник відомства, крім того, зазначив, що на Вінниччині не допущено росту умисних вбивств. На 26% менше заподіяно тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі на 56% таких, що спричинили смерть потерпілих. На 19% зменшилася кількість кримінальних правопорушень, вчинених проти життя та здоров’я, на 21% – проти власності, на 16% – проти статевої свободи та статевої недоторканності, на 22% – проти громадської безпеки, на 2,4% – проти безпеки руху та експлуатації транспорту, на 19% – проти громадського порядку та моральності. 

Вдвічі більше викрито фактів торгівлі людьми, зокрема вчинених організованою злочинною групою. На 23% збільшилася кількість виявлених злочинів у сфері службової діяльності, у тому числі на 25% – хабарництв, на 15% – у сфері господарської діяльності, втричі – проти основ національної безпеки України та вдвічі – проти довкілля. Покращено ефективність протидії наркозлочинності. Таких кримінальних правопорушень виявлено на 29% більше. За остаточними результатами досудових розслідувань 57% скоєних в області кримінальних правопорушень розкрито. У державі цей показник становить 49%.

Водночас керівництвом обласної прокуратури поінформовано про проблемні питання, які виникають у правоохоронних органів щодо протидії злочинності, та запропоновано можливі шляхи їх вирішення.

Зокрема, увагу присутніх звернуто на необхідність та удосконалення взаємодії у відшкодуванні завданих злочинами збитків, передусім державі та територіальним громадам, протидії організованим формам злочинності, злочинам у сфері охорони довкілля, протидії кримінально-караній корупції, викриттю фактів розтрати бюджетних коштів і заволодіння ними.

Учасники наради обмінялися думками з проблемних питань, висловили своє бачення щодо їх вирішення та надали відповідні пропозиції.

За результатами обговорення ухвалено низку системних узгоджених заходів, спрямованих на підвищення якості та ефективності роботи усіх правоохоронних органів.

               

   

 
Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1637