Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2021

Передано до суду обвинувальний акт стосовно членів злочинної групи

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до Вінницького міського суду Вінницької області передано обвинувальний акт стосовно 5 членів організованої злочинної групи, які у місті Вінниці шляхом обману та зловживання довірою, під приводом надання послуг з пошуку вакансій та подальшого легального працевлаштування громадян на території країн Європейського Союзу, шляхом обману 69 потерпілих та зловживання їх довірою заволоділи грошовими коштами на суму 2 мільйони 205 тисяч гривень, а також здійснювали збут підроблених ID-карт країн Європейського Союзу (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України).

Проведеним розслідуванням встановлено причетність членів організованої групи до 101 епізоду злочинної діяльності, з яких 69 епізодів віднесено до категорії особливо тяжких умисних злочинів.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам організованої групи загрожує покарання за ч. 4 ст. 190 КК України у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна, а за ч. 3 ст. 358 КК України у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1144