Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2021

На Вінниччині посадовець відповідатиме в суді за незаконну передачу в приватну власність 11 га землі

Могилів-Подільською місцевою прокуратурою передано до суду обвинувальний акт щодо посадовця органу місцевого самоврядування за ч. 2      ст. 367 КК України.

За результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні встановлено, що службова особа однієї із сільських рад Могилів-Подільського району Вінницької області неналежно виконувала свої службові обов’язки через несумлінне ставлення до них. Посадовець не звернула увагу на відсутність технічної документації із землеустрою на відведення земельної ділянки у власність, виготовила документи про відчуження у приватну власність земельної ділянки площею понад 11 га. На підставі цих документів було незаконно передано з державної в приватну власність цю земельну ділянку, чим заподіяно державі шкоду в розмірі майже 350 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Могилів-Подільським районним відділом поліції  ГУНП у Вінницькій області.

Окрім обвинувачення посадовця, Могилів-Подільською місцевою прокуратурою підготовлено позов до суду про визнання незаконним та скасування відповідного рішення сільської ради, яким незаконно передано з державної в приватну власність вищевказану земельну ділянку.

У разі доведення вини у судовому порядку, зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1557