Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2021

Прокуратура Вінниччини наполягає на поверненні фермерським господарством кредитних коштів

Вінницькою місцевою прокуратурою до Господарського суду Вінницької області скеровано позовну заяву щодо одного з фермерських господарств області. Прокуратура діє в інтересах держави в особі органу, уповноваженого представляти інтереси держави, – Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Українського державного фонду підтримки фермерських господарств в особі його структурного підрозділу Вінницького відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств.

Установлено, що керівник фермерського господарства, яке знаходиться на території Чечельницької ОТГ, у 2016 році взяв кредит у сумі 185 тис. грн на провадження виробничої діяльності. У 2017 році фермер сплатив перші 45 тис. грн від суми кредиту.

Далі, протягом трьох наступних років, оплату кредитних зобов’язань він не здійснював, спричинивши заборгованість за договором про надання фінансової підтримки на поворотній основі фермерському господарству у сумі 166 тис. грн (із врахуванням пені).

Прокуратура, в системі позовної роботи щодо повернення коштів до державного та місцевих бюджетів, наполягає на поверненні кредитного боргу.

Неповернення фермерським господарством наданої йому фінансової допомоги негативно впливає на фінансування заходів, пов’язаних з реалізацією державної підтримки інших фермерських господарств, які потребують такої допомоги.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1319