Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2021

5 тис. 500 доларів США неправомірної вигоди – у Вінниці судитимуть працівників ГУ НП у Вінницькій області (фото)

Вінницькою обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно співробітників ГУНП у Вінницькій області, які вимагали та отримали неправомірну вигоду від особи за не притягнення до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, працівник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, діючи умисно, з метою матеріального збагачення, за попередньою змовою зі слідчим Вінницького відділу поліції, виступаючи пособником останнього у вчиненні злочину, висунув вимогу та отримав від громадянина (не підлягає розголошенню) неправомірну вигоду у розмірі

5 тис. 500 доларів США за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності для подальшого надання вказаних коштів слідчому, який уповноважений на прийняття таких рішень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому за оперативного супроводження УСБУ у Вінницькій області та Вінницького управління ДВБ НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  
                                   
Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1429