Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2021

Повідомлено про підозру організатору злочинної групи

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру керівнику організованої злочинної групи, яка у місті Вінниці шляхом обману та зловживання довірою, під приводом здійснення легального працевлаштування за кордоном, заволоділа грошовими коштами потерпілих, а також здійснювала збут підроблених документів країн Європейського Союзу (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, учасники стійкого злочинного об'єднання, під приводом надання послуг з пошуку вакансій та подальшого легального працевлаштування громадян на території країн Європейського Союзу, шляхом обману 69 потерпілих та зловживання їх довірою заволоділи грошовими коштами на суму понад 2 мільйони гривень, а також здійснювали збут підроблених ID-карт країн Європейського Союзу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення 101 епізоду злочинної діяльності групи. У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам організованої групи загрожує покарання за ч. 4 ст. 190 КК України у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна, а за ч. 3 ст. 358 КК України у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1413