Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2021

26-річного чоловіка підозрюють у незаконній порубці деревини (фото)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю Літинського району за незаконну порубку дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, збуті незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду (ч. 4  ст. 246 КК України).

Слідством установлено, що посадовець ДП «Хмільницьке лісове господарство», керуючись корисливими мотивами, заради власної наживи, вступив у злочинну змову з 26-річним жителем Літинського району, який за його вказівкою, в порушення порядку проведення лісозаготівельних робіт, без наявності лісорубного квитка, залучивши ще кількох односельчан,  з березня по вересень 2020 вирубали та реалізували 86 дерев породи граб та ясен. Своїми протиправними діями чоловік заподіяв збитків лісовому господарству майже на 533 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому за оперативним супроводом УСБ України у Вінницькій області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

             

             



Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1147