Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2021

До суду передано обвинувальний акт стосовно директора кар’єру, який організував незаконне видобування вапняку (фото)

Вінницькою обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора державного підприємства  «Мурафський кар’єр» за незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України).

За даними слідства, екс-директор державного підприємства «Мурафський кар’єр», в період часу з 02.06.2015 по 31.12.2018,  всупереч вимог ст. ст. 14, 15, 16, 17 Кодексу України про надра, п. 22 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, достовірно знаючи про те, що у вказаного державного підприємства   спеціальний дозвіл на користування надрами зупинений, а у подальшому анульований, організував, незаконне видобування  флюсового вапняку на території Жданівського родовища, яке перебувало в користуванні підприємства.

У результаті зазначених дій, незаконно видобуто корисних копалин загальнодержавного значення - вапняку флюсового  в кількості 58811 м3, що  становить майже 105 тонн на суму 150 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому за оперативного супроводження УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

             

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1247