Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2021

Прокуратура сприяє поверненню кредитних коштів до бюджетів

Органами прокуратури Вінниччини систематично ведеться позовна робота щодо повернення коштів до державного та місцевих бюджетів.

Зокрема виявлено випадки кредитної заборгованості громадян, які отримали позики за рахунок бюджетних коштів Комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» Вінницької обласної Ради для будівництва житла на пільгових умовах.

Оскільки держава бере участь у формуванні доходів бюджетів місцевого самоврядування, фінансово підтримує їх шляхом надання субвенцій, коли коштів власних джерел та закріплених доходів недостатньо, то будь-яка бюджетна заборгованість призводить до скорочення фінансування соціальних програм і додаткового залучення коштів із державного бюджету. Тож відсутність відшкодування коштів до обласного бюджету є порушенням прав як відповідної територіальної громади, так і держави в цілому.

Щодо згаданих боржників уже в 2021 році Могилів-Подільською місцевою прокуратурою скеровано до Томашпільського районного суду 4 позовні заяви про розірвання кредитних договорів, стягнення заборгованості та дострокового повернення коштів на загальну суму 320 тис. гривень.

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1202