Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2021

До суду передано обвинувальний акт стосовно підприємця, який обвинувачується у легалізації (відмиванні) 630 тис. грн державних коштів, одержаних злочинним шляхом

Вінницькою обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням підприємця одного із районних центрів області у легалізації (відмиванні) державних коштів, одержаних злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, що 43-річний підприємець отримав кошти від державного підприємства лісової галузі та всупереч умовам, зазначених в договорах, не надав та не виконав лісозаготівельні послуги. Своїми умисними діями правопорушник завдав збитків державі на суму понад 630 тис. грн. З метою подальшого приховування походження грошей, достовірно знаючи про їх незаконне походження, підозрюваний здійснив ряд фінансових операцій з цими коштами, легалізувавши їх.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1189