Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2021

До суду передано обвинувальний акт щодо шахрайського заволодіння двома земельними ділянками сільськогосподарського призначення

Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області до Теплицького районного суду передано обвинувальний акт стосовно особи,  яка вчинила  два кримінальних проступки, передбачені ч. 4 ст. 358 КК України, та два злочини, передбачені ч. 2 ст. 190 КК України.

Розслідуванням встановлено, що жінка поважного віку, з метою заволодіння земельними ділянками, шляхом обману, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, протягом 2016-2017 років, використовуючи завідомо підроблені документи (заповіт та розпорядження Теплицької районної державної адміністрації), надала їх нотаріусу, а в подальшому державному реєстратору, який зареєстрував за обвинуваченою особою право власності на дві земельні ділянки загальною площею майже 9 га чим заподіяно шкоду територіальній громаді на суму  майже 250 тис. грн.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Вінницької обласної прокуратури
кількість переглядів: 1181