Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2021

Затримано раніше судимого чоловіка, який вчинив стрілянину у потязі

За процесуального керівництва Калинівської місцевої прокуратури повідомлену про підозру жителю Хмельницької області за ч. 4 ст. 296 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що раніше судимий 42-річний житель Хмельницької області їдучи у потязі зі своїм товаришем розпивали спиртні напої, не реагували на неодноразові зауваження пасажирів та провідників припинити вживати алкоголь та вести себе пристойно.

У подальшому, раніше судимий чоловік діючи умисно, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, яка виражалася у висловлюванні нецензурною лексикою, демонструючи зневагу до загальноприйнятих норм моралі, що регламентують правила співжиття та співвідносин між людьми, безпричинно, бажаючи самоствердитися за рахунок публічного приниження інших, демонструючи особливу зухвалість в присутності потерпілого, в тамбурі потяга дістав із кишені своєї дублянки пневматичний пістолет та здійснив два постріли в ноги потерпілого, спричинивши йому тілесні ушкодження.

Правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України. До суду передано клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1111