Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2021

Щодо осіб, які сприяли учасникам терористичної організації «ДНР», ухвалено обвинувальні вироки

Вінницькою обласною прокуратурою забезпечується нагляд у формі процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, досудове розслідування у яких проводилося слідчим підрозділом Управління СБУ у Вінницькій області, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 200, 258-3, 332-1, 358, 366 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що група осіб за попередньою змовою сприяли незаконному отриманню пенсійних виплат жителям тимчасово окупованих територій, в тому числі для учасників терористичної організації «ДНР». Окрім того вони порушили порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, маючи на меті заподіяння шкоди інтересам держави, а також використовували завідомо підроблені документи та підробляли документи на банківські перекази.

За результатами досудового слідства щодо п’яти осіб, в тому числі двох колишніх працівників АТ «Ощадбанк», до суду скеровано обвинувальні акти.

Вироками Артемівського міськрайонного суду Донецької області щодо трьох осіб, які попередньо визнали провину та сприяли органу досудового розслідування у викритті організатора злочинів, затверджено угоди про визнання винуватості. Їх визнано винуватими у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 258-3, 332-1, 358 КК України, та призначено остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком. Одночасно, в дохід держави конфісковано кошти у сумі понад 570 тис. гривень, 10 тис. доларів США та 278 тис. російських рублів.

Суд затвердив зазначені угоди з пом’якшенням покарання у зв’язку з тим, що обвинувачені надали викривальні покази відносно організатора кримінальних правопорушень та інших причетних до злочинів осіб, які наразі перебувають на тимчасово окупованій території України, та зобов’язалися в подальшому співпрацювати з органами СБУ та прокуратури.

Робота у вказаному напрямі триває, вживаються відповідні заходи.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1357