Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2021

Трьом особам повідомлено про підозру за вимагання коштів за вчинення дій майнового характеру

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури у кримінальному провадженні за фактом вимагання коштів та вчинення дій майнового характеру повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України, трьом мешканцям міста Вінниці та Вінницької області.

За даними слідства вищевказані особи за попередньою змовою, неодноразово погрожували потерпілому насильством, залякували його, примушуючи спочатку придбати майно (частину ринку) за значно завищеною ціною, а потім сплатити їм грошові кошти у сумі 1000 доларів США за нібито надані ними послуги з вирішення спірного питання з приводу володіння та придбання цього майна.

На цей час готується клопотання про застосування щодо всіх трьох співучасників запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
У кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи до встановлення всіх обставин події, за результатами яких буде прийнято рішення про остаточну кваліфікацію дій зловмисників.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1286