Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2021

Інспектора фіскальної служби Вінниччини підозрюють у службовій недбалості, що спричинила 440 тис. грн збитків

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури територіальним управлінням Державного бюро розслідувань скеровано до суду обвинувальний акт щодо головного державного ревізора-інспектора відділу контрольно-перевірочної роботи фізичних осіб управління податків та зборів    ГУ ДФС у Вінницькій області. Посадовця підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2  ст. 367 КК України (службова недбалість).

За даними слідства, інспектор провів позапланову документальну перевірку фінансово-господарської діяльності підприємця. Перевірялося дотримання законодавства щодо укладання трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками, правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За результатами перевірки інспектор не донарахував підприємцю податку на додану вартість на суму 443 тис. грн, спричинивши збитки бюджету.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1083