Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2021

Завдяки прокуратурі надмірно сплачені 270 тис. грн повернуться до бюджету

Вінницька обласна прокуратура у судовому порядку довела порушення під час проведення процедури відкритих торгів на закупівлю природного газу. 

Як повідомлялося раніше, прокуратурою пред’явлено позов в інтересах держави в особі Департаменту освіти та науки Вінницької обласної державної адміністрації та державного вищого навчального закладу до одного з товариств. Прокурор вимагав визнання недійсними додаткових угод до договору про закупівлю товару та стягнення коштів у сумі 270 тис. грн.

Установлено, що за результатами проведених торгів між закладом освіти й товариством укладено договір про постачання природного газу. Надалі між замовником та постачальником було укладено ще 10 додаткових угод до договору, до того ж – 7 із них в один день. Згідно з умовами цих угод було збільшено ціну за одиницю товару на 10% без зміни суми договору та одночасним зменшенням обсягу закупівлі газу.

Господарський суд Вінницької області погодився з доводами прокурора про те, що додаткові угоди укладені з порушенням Закону України «Про публічні закупівлі», оскільки було суттєво зменшено обсяги предмету закупівлі та збільшено ціну за одиницю товару шляхом зменшення кількості закупленого товару, що не відповідає вимогам тендерної документації.
Суд дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог та ухвалив рішення про повернення державі надмірно сплачених бюджетних коштів у сумі 270 тис. грн.




Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 


кількість переглядів: 1239