Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2021

До суду передано обвинувальний акт стосовно організованої групи, яка займалася сутенерством

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури закінчено досудове розслідування стосовно чотирьох осіб, які у складі організованої групи у місті Вінниці втягнули чотирьох жінок у заняття проституцією та здійснювали стосовно них сутенерство (ч. 3 ст. 303 КК України).

Слідством встановлено, що чотири мешканця міста Вінниці зорганізувалися у стійке злочинне об'єднання, і з використанням уразливого стану втягнули чотирьох жінок у заняття проституцією, яким забезпечували таку діяльність шляхом створення в мережі Інтернет веб-сайту, оренди приміщень, підшукання клієнтів і забезпечення охорони. 

Вінницької обласною прокуратурою 20.01.2021 затверджено обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 303, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 303 КК України та його передано до суду для розгляду по суті.  

У разі доведення винуватості обвинувачених у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам організованої групи загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1287