Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2021

Прокуратура Вінниччини вимагає в суді повернути територіальній громаді 4,5 га лісу вартістю майже 5 млн грн

Вінницькою обласною прокуратурою виявлено наявність незаконної державної реєстрації права приватної власності на лісову ділянку загальною площею 4,5 га в межах одного з населених пунктів Якушинецької об'єднаної територіальної громади Вінницького району.

Установлено, що відповідна ділянка згідно законодавства мала бути безоплатно передана до комунальної власності Якушинецької об'єднаної територіальної громади, однак одним з приватних підприємств (правонаступником колишнього колгоспу) цього не зроблено, а натомість зареєстровано за собою право приватної власності на неї.

Внаслідок таких дій громада втратила можливість використовувати лісову ділянку, яка знаходиться в межах населеного пункту, межує з прибережною захисною смугою місцевого ставу та використовувалась для рекреаційних потреб.

Прокуратурою пред'явлено позов про передачу вказаної ділянки в комунальну власність Якушинецької об'єднаної територіальної громади та  таким чином буде захищено право територіальної громади на повернення у її власність земель.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1413