Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2021

На Вінниччині повідомлено про підозру посадовій особі державного підприємства за незаконну порубку та реалізацію 86 дерев

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру посадовій особі ДП «Хмільницьке лісове господарство» за фактом організації незаконної порубки та збуту дерев, вчинене за попередньою змовою групою осіб. (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, посадова особа ДП «Хмільницьке лісове господарство», керуючись корисливими мотивами, заради власної наживи, організував чотирьох місцевих жителів, які за його вказівкою, в порушення порядку проведення лісозаготівельних робіт, без наявності лісорубного квитка з березня по вересень 2020 вирубали та реалізували 86 дерев породи граб та ясен, спричинивши цим самим тяжкі наслідки лісогосподарству.

Правоохоронні органи припинили незаконну порубку дерев в лісі. Відповідно до висновку судово-товарознавчої експертизи розмір завданих державі збитків складає майже 533 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому за оперативним супроводом УСБ України у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

            

            


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1534